Ukrudtspesto

UKRUDT-PESTO

Pesto er et italiensk og stammer fra det latinske ord “pestle”, der på dansk betyder at findele eller finhakke. Her er Gunnars grundopskrift på
hans forårs-ukrudt-pesto: 

Du skal bruge

  • 2 dl af dit yndlingsukrudt fx skvadderkålsblade, brændenældeskud, løgkarse, solærblade, birkeblade, røllike, skov- eller vild merian o.lign.
  • 1 dl rapsolie
  • 1 dl afskallede hasselnødder
  •  ½ dl revet hård ost – fx Kry fra Arla Unika

Sådan gør du

  • Kom dit yndlingsukrudt i en morter sammen med rapsolie, afskallede hasselnødder og lidt hård ost.
  • Stød alle ingredienser til en fin pesto i morteren.Brug pesto som topping, som samdwich-creme, på pasta, en bagt kartoffel eller hvad du nu har lyst til.

Gunnar Páll Gunnarsson