Aktuelt

>> VI INDSTILLER YDUNS SOMMERAKTIVITETER  PGA VEJRET <<

På grund af afbrændingsforbud er sensommer-sanketuren aflyst indtil videre.

DMIs prognose for august  tyder på at det varme og tørre vejr fortsætter  flere uger endnu( læs mere her ).

Da vi talte med brandvæsnet 14 dage forud for midsommerarrangementet 24. juni – der jo også måtte aflyses pga. brandfare – lød deres melding, at selv om der kom tre dage med heldagsregn, ville afbrændingsforbuddet ikke blive ophævet, da alt var så tørt. Nu står det jo meget værre til og vi tør ikke tage chancen. Det betyder indtil videre, at alle aktiviteter med bål er indstillet frem til medio september. 

PROGRAM 2018 

  • Sanketur i Ledreborg Slotspark 19. maj 
   Mød os til Livsstilsdage i Pinsen på Ledreborg, hvor vi har sanketur lørdag kl. 15 fra naturlegepladsen i slotsparken.  Eller find os i området ‘Mad og oplevelser i Lejre’, hvor vi byder på ramsløgs-smagsprøver og -opskrifter.
   Læs mere om Livsstilsdage på Ledreborg
  • ‘Stille-vandringer’ i Lejres historiske landskaber søndag den 17. juni
   Stress-mentor og mindfullness instruktør, Natalina Gabriel, vil guide jer gennem en eftermiddag i ro og nærvær med natur, historie, bål og smagsoplevelser i området ved Gl. Lejre.
   Pris 375 kr.
   Læs mere og køb billetter 
  • Midsommer-sanketur med bålmad de luxe søndag den 24. juni
   Vi gentager det succesfulde koncept fra sidste år med sanketur af vilde urter, blomster og planter ved Tadre Mølle i Elverdamsdalen ledet af Julie A. Swane og hvor den islandsk-danske kok, Gunnar Páll Gunarsson, tilbereder et udsøgt måltid over bål. Julie A. Swane er medforfatter til bogen ‘Sank’ og vil på turen øse ud af sin store viden om de spiselige planter.
   Pris 495 kr., børn under 12 år er gratis
   Læs mere og køb billetter

 

 • Sensommer sanketur med bålmad de luxe, september / AFLYST pga brandfare og afbrændigsforbud.
 • Efterårs skovtur, oktober (dato afventer)

 

LIDT STEMNING FRA TURENE 2017 

                          

”Ny viden, fantastisk mad, godt selskab.”
***
“Det har været over al forventning. Fik et par gode historier med på vejen. Øgede mit kendskab til urter m.m. God gåtur, tilpas længde, så alle kunne være med. Afslutning med skøn mad. Alt i alt en skøn og lærerig søndag.”
***
“Fuldstændig fantastisk dag i skønne nørders selskab. Jeg kan ikke forestille mig en bedre måde, at blive præsenteret for Skjoldungelandets særkender i historie og natur. Oplysende, opløftende, skønt.“
***

PRESSEKLIP
Læs artiklen om Yduns sensommer-sanketur
i magasinet ‘Vores Grønne Lejre’, oktober 2017 – klik her

Se flere billeder fra Yduns ture og events: